Den 10. april s.å. udnævntes han til premierløjtnant med anciennitet fra 1. maj 1846 og ansattes efter at have gennemgået en artillerieksercerskole som adjudant ved Artillerikommandoen på Als i den ved Nybøl faldne premierløjtnant Collstrops sted. I felttoget 1849 gjorde han tjeneste ved fæstningsartilleriet i Fredericia, hvornæst han for som generalstabsaspirant at gennemgå infanteritjenesten blev ansat ved 12. lette Bataljon under oberst Læssøe. Under 4. marts 1850 reserveredes der ham kaptajns anciennitet; den 25. juli faldt han for en fjendtlig riffelkugle under et angreb på defileet mellem Isted Sø og Langsø.
Udrustet med et ualmindeligt livligt og klart Hoved, kastede Blom sig med iver over alt, hvad han tog fat på. 18 år gammel gav han således i en debat i Fædrelandet om den ånd, hvori Militært Repertorium burde redigeres, nogle indlæg, der, om de end bærer præg af hans ungdommelighed, dog på den anden side er betegnende for hans tidlige udvikling. At han ligeledes stod højt både i henseende til ånd og til hjerte, derom vidner såvel en samling poesier, han selv udgav i 1847, som de digte, der i anledning af hans bortgang kom frem fra flere sider, blandt andet fra N.F.S. Grundtvig.
Kilder og henvisninger:
Den dansk-tydske Krig i Aarene 1848-50. Udgivet af Generalstaben. Schønemann, 1880-87. 3. Del: Krigen i 1850. S. 1525-1526.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar