blev født den 29. september 1792 på en gård i det østlige Jylland. Faderen, Andreas Hauch Styrup, var hofjunker og kavaler hos enkehertuginde Louisa Augusta af Augustenborg. Som dreng kom han til København, hvor han af sin slægtning, overkammerherre Hauch, overhofmarskalk hos kong Frederik Vl, blev anbragt på Landkadetakademiet; i Hauchs hus fandt han et venligt og kærkomment tilhold. Efter at have gennemgået akademiets forskellige klasser måtte Styrup endnu forblive til tjeneste derved, da han var for lille af vækst til at kunne indtræde i hæren. Ved sin afgang fra akademiet blev Styrup i året 1808 udnævnt til fændrik og samme år til løjtnant, og som sådan blev han ansat i Norske Livregiment, hvorved han dog kun forblev til 1815, da han, som i året 1813 var avanceret til premierløjtnant, søgte om at komme til tjeneste ved de tropper, som Danmark sendte til Frankrig, og som en følge heraf erholdt ansættelse ved 2. jyske Infanteriregiment. Efter 3 års forløb vendte Styrup tilbage til Danmark, hvor han blev ansat som adjudant hos prinsen af Hessen-Philippsthal, hos hvem han stod i høj gunst. I året 1825 udnævntes han til kaptajn, i 1840 fik han majors anciennitet. Ved omorganisationen i året 1842 overgik Styrup som major til 2. Jægerkorps, der havde garnison i Helsingør, hvor han forblev indtil krigens udbrud i 1848, da han erholdt kommandoen over 2. Jægerkorps og kort efter udnævntes til oberstløjtnant.
Med korpset afgik Styrup til Slesvig, hvor han deltog i fremrykningen mod Bov og Slesvig og derpå efter slaget ved sidstnævnte by i retræten, på hvilken korpset, som det er set, indtog arrieregardestillingen ved Overse. Under kampen mod den forfølgende fjende i engpartiet nord for denne by blev Styrup såret i det ene knæ og straks efter truffet af en kugle i hovedet, hvilket sår øjeblikkeligt medførte døden.
Styrup var af et meget livligt temperament; hans retskafne karakter og ligefremme og omgængelige natur skaffede ham mange venner og åbnede ham i en yngre alder adgang til en stor del af hovedstadens bedste huse. Han besad et ikke ringe sprogtalent og havde således, navnlig ved sit 3-årige ophold i Frankrig, erhvervet sig nøje kendskab til det franske sprog.
På dronning Caroline Amalies fødselsdag den 28. juni 1845 var Styrup blevet udnævnt til Ridder af Dannebrog.
Kilder og henvisninger:
Den dansk-tydske Krig i Aarene 1848-50. Udgivet af Generalstaben. Schønemann, 1867-71. 1. Del: Krigen i 1848. S. 1318-1320.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar