Han gennemgik reserveofficersaspirantskolen på Landkadetakademiet fra den 10. december 1861 til den 14. august 1862, da han udnævntes til sekondløjtnant i Infanteriets krigsreserve. Ved reserveofficerernes fordeling til linjeafdelingerne ansattes han den 18. oktober 1862 ved 20. Infanteribataljon, med hvilken han rykkede ud i 1864.
Neergaard var et menneske med mange, især musikalske og æstetiske interesser, som yderligere udvikledes under hans ophold i mormoderens, fru Hostrups Hus, hvor han blev stærkt påvirket af den kreds, der samledes om I.C. Hostrup. Inden Neergaard endnu havde slået sig til ro i en bestemt livsstilling, var det, at han blev officer, og nu syntes han at være kommet på sin rette plads. Han var ualmindelig afholdt af sine undergivne og denne hengivenhed holdt sig til det sidste.
Den 18. april ramtes han af en kugle, der gennemborede sabelskeden og gik ind i hoften på ham. Han faldt i fangenskab og lå to måneder på et lazaret i Flensborg, inden han den 22. juni fik ende på sine lidelser. Hans lig jordedes sammen med så mange andre danske soldater den 25. juni på Flensborg Kirkegård.
Kilder og henvisninger:
Axel F. Hansen: Mindeskrift over de i 1864 faldne Officerer. Høst, 1909. S. 154.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar